• Cu ce te pot ajuta?
  • Telefon (+40)766 750 201
  • contact@wellness-coach.ro
  • Str. Conac, Dumbravita, TM

Cum eliminam metalele grele din organism

Elimiarea metalelor grele din organism

Elimiarea metalelor grele din organism
10.12.2023

Elimiarea metalelor grele din organism

Brian Clement, un naturopat cu un doctorat in nutritie, explica: “Daca celulele tale contin metal, ele vor atrage si amplifica frecventele electrice precum un paratraznet, ceea ce le face mai susceptibile de a  dezvolta simptome ale hipersensibilitatii electromagnetice sau  EHS (acronimul in engleza al acestei tulburari). Pe scurt, cu cat corpul tau contine mai multe metale grele, cu atat vei avea mai multe probleme de sanatate cu campurile electromagnetice”.

Acumularea de metale grele in organism provenita din alimente contaminate, apa, aer poluat se poate manifesta prin:

- oboseala cronica

- afectiuni autoimmune

- slabiciune

- recuperare deficitata dupa exercitiile fizice

- iritatii ale pielii

- senzatia de minte incetosata, concentrare si capacitate de memorare slaba

- depresie

- probleme digestive, precum sindromul de colon iritabil

Cele mai raspandite metale grele care pot ajunge in organismul uman sunt:

Mercurul: poate proveni din aerul poluat, fumul de tigara, alimente contaminate, plombele dentare, produse de ingrijire casnica de origine chimica.

Aluminiul: poate fi gasit in alimente conservate in recipiente metalice, anumite deodorante, folia de aluminiu, recipiente pentru gatit.

Plumbul: se gasete, in special, in aerul poluat provenit de la tobele de esapament si din activitatea industriala.

Cadmiul se depoziteaza de obicei in rinichi si poate fi preluat din alimente cultivate pe un sol cu un continut ridicat de Cadmiu si din fumul de tigara. Cele mai contaminate alimente pot fi cerealele si cartofii.

Arsenic se gaseste in praf, radacinoase, apa si orez.

Remedii naturiste:

Zeolitul: este un mineral care se formeaza in mod natural in rocile vulcanice sau sedimentare. Se foloseste ca remediu terapeutic, mai ales in curele de detoxifiere, fiind foarte eficient in eliminarea metalelor grele din organism, dar si in industrie – pentru purificarea apei sau a aerului; are capacitatea de a elimina metalele grele din organism, ca plumbul, mercurul, cadmiul, aluminiul, nichelul si arsenicul. Intoxicatiile cu metale grele sunt foarte grave si pot cauza dezechilibre hormonale, alergii, cancer, probleme de tiroida si boli ale sistemului nervos. Acest mineral capteaza si elimina doar moleculele cu incarcatura pozitiva precum: toate tipurile de toxine, metale grele (mercur, mangan, plumb, cadmiu, arsenic, staniu, aluminiu etc), poate captura si unii dintre alergeni si antigene (virusuri, bacterii, paraziti si celule alterate, infectate cu germeni sau celule tumorale), fara insa a scoate ionii sanatosi si mineralele din organism.

Provenind din limba greaca, zeolit este denumirea data unui mineral natural ce s-a format cu milioane de ani in urma, la contactul dintre lava fierbinte cu apa marii.

Shilajit (mumio): a fost o piatra sacra in traditiile Aryuvedic si este renumita pentru beneficiile sale de sanatate remarcabile. Este o substanta din piatra, care se gaseste in regiunile muntoase din Asia. Shilajit este o substanta lipicioasa gen rasina, care se scurge din regiunile muntoase vara, cand este incalzita de soare. Acesta este format de-a lungul secolelor prin descompunerea plantelor si a activitatii micro-organismelor uniceShilajit este in mod traditional consumat cu lapte crud fermentat, de catre oameni din Nepal, nordul Indiei si Pakistan. Aceste popoare sunt Hunzan si cei din regiunile Sherpan, unde oamenii sunt renumiti pentru varsta extrem de inaintata si o sanatate excelenta. Shilajit este un fitocomplex, care contine peste 85 de minerale, in forma lor ionica si triterpeni, seleniu, fosfolipide, acid humic si acidul fulvic ( antioxidant puternic cu efect anti-imbatranire). Acest acid are rol de chelator al metaleor grele pe care le elimina din organism si hraneste bacteriile bune din tubul digestiv.

Carbunele activ: ajuta corpul in eliminarea mai rapida a toxinelor, atenuarea gazelor, in cazul balonarii sau in cazul indigestiilor, deoarece functioneaza ca un pansament gastric, fiind recomandat si pentru crizele de gastrita, ajuta la tratarea muscaturilor insectelorucide mucegaiul in interiorul corpului. Carbunele medicinal este o pulbere fina, neagra, facuta din carbune, coji de nuca de cocos, turba, samburi de masline.

Frunzele de coriandu (cilandro): sunt extrem de eficace pentru metale precum mercur, aluminiu sau plumb. Despre aceasta planta se crede ca poate trece bariera sange-creier si ca poate indeparta metalele grele din creier.  Doctorul Robert C. Atkins afirma ca daca folosima o doza de 400 mg de coriandru pe zi, ne putem curata corpul de metalele grele in numai doua saptamani.

Patrunjelul este extrem de eficient cand se pune problema eliminarii metalele grele din corp , in special mercurul. Patrunjelul si cruciferele precum broccoli, kale sau varza contin un antioxidant care creste productia de enzime detoxifiante din corp. Alimentele bogate in sulf, precum usturoiul, ceapa, prazul ajuta corpul sa elimine metalele grele precum plumbul.

Acidul alfa lipoic: este un antioxidant care poate fi solubil atat in apa, dar si in grasimi. Din aceasta cauza, el patrunde cu usurinta prin membrana celulara si prin bariera hemato-encefalica, protejand toate celulele organismului, inclusiv neuronii, de actiunea radicalilor liberi. Este produs de catre corp si se regaseste in cantitati mai mici si in alimente precum : spanac, broccoli, linte.  Un alt specialist in acest domeniu Dr. Lyn Patrick, afirma despre acidul alfa lipoic faptul ca ar trece si acesta de bariera sange –creier si ca ar fi capabil sa “prinda” metalele grele in miscare , prevenind astfel degenerarea celulelor.

Orzul verde: datorita enzimelor antioxidante puternice, clorofilei, vitaminei F si beta-carotenului, orzul verde contribuie la eliminarea metalelor grele, echilibreaza flora intestinala si reduce procesul inflamator.

Afinele de padure: scot toxinele din tesuturile creierului. Nu in mod intamplator afinele sunt asociate cu imbunatatirea sanatatii cerebrala si pentru stimularea functiilor cognitive. Ajuta de asemenea la vindecarea zonelor din corp de unde au fost eliminate metalele grele.

Indicatiile si recomandarile sunt orientative. Pentru realizarea unor scheme de tratament pe baza de plante este bine sa apelati la serviciile unui terapeut cu plante medicinale ( fitoterapeut). Imi puteti, de asemenea, scrie pe adresa de email plantevindecatoare@gmail.com  pentru  retete de tratament pe baza de plante.


Resurse:

https://draxe.com/health/heavy-metal-detox/

http://cesamancam.ro/cadmiu.html

https://www.sfatulmedicului.ro/Intoxicatii/cum-trebuie-sa-prepari-orezul-pentru-a-nu-te-intoxica-cu-arsenici_16987

https://blog.life-care.com/2017/03/12/zeolitul-solutia-naturala-pentru-eliminarea-toxinelor-si-metalelor-grele/

https://viataverdeviu.ro/sugestii-pentru-detoxifierea-de-metalele-grele

https://adevarul.ro/sanatate/medicina-naturista/ai-aflat-cea-mai-practica-metoda-detoxifierer-actiunea-zeolitului-schimba-radical-viata-1_5ee243015163ec4271bf6c82/index.html

https://viataverdeviu.ro/beneficiile-remarcabile-pentru-sanatate-oferite-de-shilajit

https://www.romedic.ro/beneficiile-nestiute-ale-carbunelui-activ-0F27560

https://viataverdeviu.ro/5-alimente-care-cheleaza-metalele-grele-din-corp


Solicita informatii suplimentare despre
"Elimiarea metalelor grele din organism"