• Cu ce te pot ajuta?
  • Telefon (+40)766 750 201
  • contact@wellness-coach.ro
  • Str. Conac, Dumbravita, TM

Cum tratezi acneea prin metode naturale

Cum tratezi acneea prin metode naturale

Cum tratezi acneea prin metode naturale
09.11.2024

Cum tratezi acneea prin metode naturale

Acneea reprezinta o afectiune inflamatorie cauzata de foliculul sebaceu, care infunda porii pielii cu sebum, favorizand aparitia bacteriilor. Organismul se apara de microbi prin inflamarea zonei, urmata de inrosirea pielii. Blocarea porilor duce la imposibilitatea pielii de a elimina toxinele produse de glandele sebacee si la multiplicarea bacteriilor in profunzimea tenului. Acneea poate aparea sub mai mult forme, ca puncte negre, puncte albe si cosuri, in unele cazuri chiar leziuni mai profunde, numite chisturi. Acneea apare pe fata, pe gat si pe spate deoarece aici sunt localizate cele mai multe glande sebacee, ce produc sebum. Sebumul ofera pielii impermeabilitate si o ajuta sa nu se usuce.

Medicina traditionala chineza afirma, ca acneea de pe fata reflecta starea organelor interne. Mai mult decit atat locatia lor este considerata un indicator foarte important. De exemplu, in cazul in care oaspetii neinvitati sunt stabiliti pe frunte, ar trebui sa acordam atentie la starea inimii, nas – splina, pe barbie — vorbeste despre boala rinichilor.

Cauzele aparitiei acneii:

– Secretia crescuta de sebum – glandele sebacee sunt foarte active si mai mari decat in mod obisnuit;

– Inmultirea microorganismelor Propionibacterium acnes si Stafilococ epidermidis. Acestea exista in mod normal pe tegument, iar in unele cazuri pot provoca acnee;

– O activitate hormonala neobisnuita la nivelul organismului. Hormonii androgeni – testosteron, dihidroepiandrosteron si androstendion – incep sa fie secretati in exces in glandele suprarenale, ovare sau in tesutul adipos;

– Acumularea celulelor moarte la nivelul tegumentului si formarea comedoanelor;

– Folosirea unor produse cosmetice necorespunzatoare, care devin comedogene sau iritante.

–  Blocarea porilor – produsele cosmetice pe baza de uleiuri pot duce la infundarea si inflamarea porilor.

 

Tratamentul naturist:

 

  • Zincul: trateaza acneea ca un supererou, actionand in primul rand asupra glandelor sebacee. Excesul de sebum duce la blocarea porilor si asa apare acneea – ei, bine, aici intervine metalul nostru pretios, care normalizeaza activitatea glandelor sebacee, avand un efect de matifiere. Aceasta este o veste foarte buna daca suferi de ten gras, care iti da batai de cap, mai ales odata cu cresterea temperaturilor.


  • Uleiul din arbore de ceai: contine compusi antibacterieni si antifungici puternici care sunt cunoscuti pentru ca reduc inflamatia care poate duce la umflarea pielii. Un studiu efectuat de Departamentul de Dermatologie din Camperdown, New South Wales, Australia, Prince Alfred Hospital, a constatat ca atunci cand se compara eficacitatea uleiului de arbore de ceai cu peroxidul de benzoil, un medicament folosit frecvent pentru acnee, „5% ulei de arbore de ceai si 5% peroxid de benzoil au avut un efect semnificativ in ameliorarea acneei pacientilor. „

 

  • Aloe Vera: datorita proprietatilor sale antibacteriene, antioxidante, antihistaminice si cicatrizante, Aloe Vera e un remediu eficient nu doar pentru tratarea acneei, ci si pentru prevenirea ei. Aloe Vera curata excesul de ulei din piele si este recomandata de dermatologi ca fiind unul din cele mai bune moduri naturale pentru a scapa de acnee. Aceasta hidrateaza pielea si o face sa arate moale si fara acnee. Folosirea cremei de aloe vera ajuta la evitarea izbucnirii in viitor a cosurilor si a altor boli de piele.


  • Uleiul de Cocos: este sursa a doi dintre cei mai puternici agenti antimicrobieni gasiti in mancare. Acestia sunt acidul decanoic, care mai este cunoscut si sub numele de acid capric, si acidul lauric. Acidul capric si lauric sunt aceeasi acizi care se gasesc in laptele matern care protejeaza nou nascutul impotriva infectiilor. Atunci cand sunt aplicati pe piele, unii microbi care se afla pe piele convertesc acesti acizi in acidul monocaprin si monolaurin. Acest fapt ajuta la innoirea stratului acid protector care este indepartat prin spalare si stergere. Deci, fara infectia microbiana, acneea nu se poate dezvolta. Nu numai aplicarea externa a acestui ulei de nuca de cocos, dar si consumarea acestuia va confera un nivel similar de protectie, in general insa aplicarea directa fiind mai recomandata.

 

  • Ceaiul Verde: are un puternic efect antioxidant, datorita aportului mare de substante antioxidante pe care le contine. Catechinele sunt cele care ajuta in lupta impotriva ridurilor si a stresului oxidativ. Ceaiul verde este unul dintre produsele naturale cu puternice efecte asupra tenului gras. El functioneaza ca o solutie astringenta pentru porii incarcati, reusind sa regleze productia de sebum din pori, iar astfel pielea se mentine mai curata si mai sanatoasa. Avand in vedere cantitatea mare de antioxidanti si efectele benefice antiinflatorii, ceaiul verde este un truc bun de infrumusetare daca va doriti un tratament natural impotriva acneei.

 

  • Omega 3 ulei de peste: nivelurile ridicate de acizi grasi omega-3 s-au dovedit a diminua inflamatia si pot reduce riscul de acnee si alte probleme ale pielii prin scaderea factorului de crestere asemanator insulinei si prevenirea hiperkeratinizarii foliculelor sebacee. Conditii cum ar fi dermatita atopica si psoriazisul s-au dovedit a fi afectate pozitiv prin suplimentarea cu omega-3 din uleiul de peste, conducand la o reducere a procesului inflamator. Rezultatele clinice din suplimentarea cu omega-3 includ o ameliorare a starii generale a pielii, precum si o reducere a pruritului, scalarii si eritemului.

 

  • Vitamina A: un aport generos de vitamina A preluat din alimentatie, suplimente sau creme stimuleaza productia de colagen si elastina, reface bariera lipidica a pielii si astfel mentine hidratarea acesteia, dar in acelasi timp regleaza controlul de sebum si chiar vindeca acneea. Iar efectul antiaging al acestei vitamine se manifesta prin normalizarea melanocitelor, astfel reducind pigmentarea excesiva cauzata de imbatrinire, si repara ridurile in profunzime.


  • Vitamina B2 ( Riboflavina): este benefica pentru piele, par si unghii. Se foloseste pentru combaterea acneei (100 mg/zi). De fapt, aparitia acneei este tocmai o consecinta a lipsei de vitamina B2. De asemenea, in combinatie cu vitamina A, riboflavina mentine tractul digestiv sanatos.

 

  • Echinacea: este un tratament natural care are multe beneficii pentru sanatate, inclusiv eliminarea acneei. Un studiu de la Universitatea din British Columbia a constatat ca Echinacea a ucis bacterii care determinau aparitia acneei. Puteti folosi Echinacea pentru piele in mai multe moduri: puteti lua un supliment Echinacea sau puteti bea ceai de echinaceea pentru a preveni sau a trata acneea, si se aplica extract de Echinacea pe piele atunci cand aveti un cos.

 

  • Brusturele: s-a folosit din cele mai vechi timpuri ca un tonic pentru ficat. Are efect diuretic si ajuta la eliminarea toxinelor din organism, tocmai de aceea este un bun remediu impotriva afectiunilor pielii. Proprietatile sale antiseptice il recomanda ca tratament pentru acnee, eczeme, psoriazis, pete maronii de batranete, furuncul sau orice tip de iritatie a pielii sau scalpului, informeaza buzzle.com. Regleaza glandele sebacee, tocmai de aceea ceaiul, uleiul sau capsulele pot fi folosite zilnic pentru tratarea parului gras, tenului acneic sau a matretii in exces.

 

  • Papadiasucul de papadie este un detoxifiant, diuretic, stimulent si antioxidant, iar aceste proprietati terapeutice ale papadiei ajuta foarte mult in lupta cu acneea. Daca vorbim de acneea din randul tinerilor, hormonii care aduc cu sine anumite schimbari in organism, daca nu sunt mentinuti in parametri normali, tind sa depoziteze substante toxice care ies la suprafata pielii prin intermediul glandelor sebacee. In timpul acestor schimbari, aceste glande secreta mai multe uleiuri care, amestecate cu celulele moarte, blocheaza porii. Astfel, substantele toxice nu sunt eliberate, intervenind acneea. Sucul de papadie ajuta la reglarea secretiei hormonilor, creste nivelul de transpiratie si ajuta la largirea porilor, facilitand eliberarea substantelor toxice.

 

  • Uleiul de Borago: uleiul din seminte de limba-mielului este un remediu pentru ateroscleroza, durerile reumatice, sindromul premenstrual, afectiunile prostatei, alergii, artrita, eczema si alte boli de piele. Ceaiul facut din limba-mielului poate fi util in tratarea acneei si poate reduce febra. El actioneaza ca un bun expectorant si ajuta la eliberarea cailor respiratorii, asa ca este considerat un remediu util in caz de raceala, tuse, gripa, durere in gat, bronsita si infectii ale tractului respirator.

 

  • Trifoiul Rosu: contine cantitati importante de molibden care reduce cantitatea de deseuri azostoase din organism. O acumulare prea mare din aceste reziduri poate contribui la aparitia unor probleme cutanate, incusiv acneea. Trifoiul rosu contine de asemenea fitoestrogeni ( izoflavonoide) care declanseaza in organism efecte similare estrogenilor. Cand cantitatea de estrogeni din organism creste, e reduce productia de sebum in organism, avand astfel proprietati benefice asupra echilibrului hormonal.

 

 

Sunt incantat sa te ajut la conceperea unui plan nutritional si de suplimente care sa te ajute in combaterea problemelor legate de piele!

Pentru detalii te astept sa-mi scrii pe adresa de email!

plantevindecatoare@gmail.com

 

Resurse:

 

Solicita informatii suplimentare despre
"Cum tratezi acneea prin metode naturale"