• Cu ce te pot ajuta?
  • Telefon (+40)766 750 201
  • contact@wellness-coach.ro
  • Str. Conac, Dumbravita, TM

Hipotensiunea arteriala ( tensiunea arte...

Hipotensiunea arteriala ( tensiunea arte...

Hipotensiunea arteriala ( tensiunea arteriala scazuta)
19.01.2025

Hipotensiunea arteriala ( tensiunea arteriala scazuta)

Scaderea tensiunii arteriale este o afectiune care apare frecvent la fete tinere, la adolescente, la persoane astenice, anemice si cu alte deficiente nutritionale.

Tensiunea arteriala sub 90 mm Hg (milimetri coloana de mercur), in cazul numarului mai mare – tensiunea sistolica – si 60 mm Hg pentru cifra mica (tensiunea diastrolica) este considerata, in general, hipotensiune arteriala.

Semne si simptome :

- ameteala ( senzatia de “cap gol”)

- vedere incetosata

- oboseala

- deficit de concentrare

 

 Posibile cauze:

- dezhidratarea

-reducerea volumului sanguin

- afectiuni cardiace- inima nu pompeaza suficient sange pentru a face fata nevoilor organismului ( brahicardia, boli ale valvelor, insuficienta cardiaca)

- afectiuni endocrine ( hiporiroidism, hipoglicemie)

- deficit de B12 si Acid Folic

- circulatia sangelui deficitara

 

Posibilitati naturale de tratament:

- pastreaza-te hidratat corespunzator: consuma intre 2 si 3 litri de lichide pe zi ( in functie de varsta, anotimp, nivelul de activitate desfasurat) si ia in considerare bauturi cu adaos de sodium si potasiu.

- evita diureticele: acestea pot duce la o scadere a lichdelor din corp.

- nu sta picior peste picior in timpul sederii pe scaun: acest obicei poate comprima vasele de sange, facand ca acesta sa “baltesca” la nivelul membrelor inferioare.

- consuma alimente putin mai sarate decat de obicei: asigura-te ca sarea presarata este integrala, nerafinata si neiodata

- ia in considerare administarea anumitor plante medicinale:

Rozmarinul: substanţele active din rozmarin au o actiune directa asupra peretilor vaselor de sange, iar fitoterapeutii recomanda aceasta planta pacientilor cu ateroscleroza, pentru prevenirea ingrosarii vaselor. Pentru ca produce vasodilatatie, rozmarinul stimuleaza circulatia sangvina şi creste tensiunea arteriala.

Ginsengul Coreean: este tonic, revigorant, stimuleaza circulatia sangelui, reglaza tensiunea arteriala in sensul cresterii acesteia, elimina stresul acumulat la nivelul glandelor suprarenale.

Guarana: este o planta cu efect energizant care inlatura oboseala, stimuleaza capacitatea de retinere si memorare, invigoreaza organismul si aduce un plus de energie. Poate constitui o altenativa minunata la cafeaua obisnuita.

Kelpul Atlantic ( Varecul): este o alga care ajuta la cresterea tensiunii arteriale mai ales atunci cand acesta se datoreaza hipofunctiei gladei tiroide.

Lemnul dulce: regleza activitatea glandelor suprarenale, sustine sistemul imunitar si determina cresterea usoara a tensiunii arteriale.

Alte remedii care pot fi de ajutor: Extractul din Muguri de Porumbar si Extractul din Muguri de Stejar.

 

Remediile si recomdarile au character informativ. Pentru efectul dorit este indicat sa apelati la serviciile unui medic cu competenta in apofitoterapie sau a unui fitoterapeut calificat si certificat.

Pentru intrebari suplimentare si retete ( scheme ) de tratament personalizate imi puteti scrie pe adresa de email plantevindecatoare@gmail.com

 

Surse de documentare:

Solicita informatii suplimentare despre
"Hipotensiunea arteriala ( tensiunea arteriala scazuta)"