• Cu ce te pot ajuta?
  • Telefon (+40)766 750 201
  • contact@wellness-coach.ro
  • Str. Conac, Dumbravita, TM

Cum sa-ti mentii sanatatea rinichilor

Tratarea rinichilor cu ajutorul plantelo...

Tratarea rinichilor cu ajutorul plantelor
23.02.2024

Tratarea rinichilor cu ajutorul plantelor

Rinichiul (Rezervor de energie, Centrul curajului şi al voinţei puternice) găzdueşte Eseneţa sau Energia Forţei Vietii, care este moștenită de la părinții noștri. Substanţa care hraneşte şi susţine rinichii depinde de energia lor la momentul concepției. Această esentă sau substanţă a vietii reprezintă fundamentul corpului, minții și al inimii. 

Rinichiul este cel mai Yin dintre toate organele și meridianele și, prin urmare, necesită cea mai mare atenţie din punct de vedere al modului de alimentare fizic şi energetic. Esenţa energetică a rinichilor domină reproducerea, creșterea și dezvoltarea. De asemenea, ei produc măduva osoasă și ajută la formarea creierului, fapt pentru care sunt cunoscuţi în medicina orientală ca și Marea Energetica a Măduvei. Conform medicinei chinezeşti, energia rinichilor reglează activitatea şi starea oasele, dinților și a părului.

Sub aspect emoțional, energia rinichiului este epuizată cel mai mult prin exprimarea necorespunzatoare a emoţiilor de frică, rușine, teamă, nesiguranță, fobie, anxietate, paranoia și suspiciune. Semnalele fizice că energia rinichilor este în dezechilibru includ: dureri în zona lombară, dureri de șold, edeme, urinare frecventă, osteoporoză, tinitus, infecții ale urechii, căderea părului, încarunţire prematură, infertilitate, prostată mărită, menstruație neregulată, oboseala glandelor suprarenale, memorie slabă, sindromul oboselii cronice, genunchi și glezne dureroase, mâini și picioare reci, vertij, probleme cu dinții și gingiile, umflare sau balonare și lipsa de energie.

Rinichii sunt ultima „statie de oprire” pentru filtrarea și detoxifierea fluidelor corporale. Ei sunt responsabili pentru purificarea tuturor fluidelor, inclusiv a sângelui, limfei, a lichidului cefalorahidian și a fluidelor interstițiale care transportă resturile eliberate de celule în procesul de detoxifiere și metabolism. În medicina orientală se crede că odată ce o persoană și-a epuizat energia rinichilor datorita vârstei sau prin activitate fizică sau mentală exagerata, aceasta nu mai poate fi refacută. Cu toate acestea, specialistii în acupunctură şi medicină energetică susţin că folosind instrumente de Acupunctură și Medicină Energetică efectuate zilinc, suntem capabili să restaurăm această energie și să reanimăm glandele suprarenale pentru o mai bună sănătate şi vitalitate. Putem schimba cu adevărat profilul nostru energetic.

Principalele funcţii ale rinichiului:

– menține homeostazia (echilibrul diferitelor funcții ale corpului) și echilibrul  electroliților, inclusiv cel acido-bazic;

– producerea hormonului eritropoietină care stimulează producerea de globule roșii și enzime;

– filtrează sângele și elimină deșeurile.

Cum să vă păstrați rinichii sănătoși?

– monitorizați-vă tensiunea arterială: tensiunea arterială crescută predispune la afecțiuni renale, mai ales atunci când este asociată cu alți factori, cum ar fi diabetul, colesterolul ridicat și bolile cardio-vasculare.

menținerea unui aport de lichide corespunzător: consumul adecvat de lichide ajută rinichii să elimine excesul de sodiu, uree și toxine din organism, ceea ce are ca rezultat un „risc semnificativ mai scăzut” de a dezvolta boli renale cronice, potrivit cercetătorilor din Australia și Canada.

renunţaţi la obiceiul de a săra în exces mâncarea: nu consumaţi mai mult de 2.300 miligrame sodiu pe zi. Verificați etichetele produselor alimentare pentru a vedea cât conţine o porție (o servire). Ar putea fi mai mult decât ai fi crezut!

dacă luați analgezice fără prescripţie medicală, cum ar fi ibuprofenul și naproxenul, cu o frecvenţă mare pentru durerile de zi cu zi sau pentru umflarea articulațiilor, se impune să discutați cu medicul dumneavoastră despre monitorizarea funcționarii renale. Aceste medicamente pot dăuna rinichilor dacă sunt luate prea des sau pe o perioadă lungă de timp.

consumul excesiv de proteine: crește nivelul ureei  şi al acidului uric în organism (produs secundar al metabolismului proteinelor și al fructozei).

limitați consumul de alcool: alcoolul conține substanțe naturale numite purine pe care organismul le descompune în acid uric. Prea multă acumulare de acid uric în rinichi poate provoca afecțiuni renale și pietre.

reduceţi consumul de cafea: cafeaua prezintă avantajele sale prin boost-ul de energie furnizat, dar consumul excesiv de cofeină (mai multe căni pe zi) tinde să deshidrateze corpul, ducând la pietre la rinichi.

mâncați fructe de pădure și sfeclă: fructele de pădure sunt o sursă puternică de antioxidanți care ajută la prevenirea incidenţei bolilor renale. Căpșunile, afinele, zmeura și murele sunt excelente alimente şi remedii pentru rinichi. În mod similar, sfeclă roșie conține betaină, un antioxidant care ajută la eliminarea formării fosfatului de calciu și crește aciditatea urinei. Fierul, magneziul și acidul folic, prezente în sfecla roșie, ajută la menţinerea fluiditaţii sangelui.

Remediile si recomdarile au caracter informativ. Pentru obtinerea efectul dorit este indicat sa apelati la serviciile unui medic cu competenta in apifitoterapie sau a unui fitoterapeut calificat si certificat.

Pentru intrebari suplimentare si retete ( scheme ) de tratament personalizate va astept sa-mi scrieti pe adresa de email plantevindecatoare@gmail.com


Surse de informare:

https://wellwithin.net/energymedicinetopics/energy-medicine-for-kidneys/

https://www.worldkidneyday.org/faqs/take-care-of-your-kidneys/8-golden-rules/

https://www.webmd.com/a-to-z-guides/keep-kidneys-healthy#

https://www.urologyhealth.org/careblog/5-ways-to-keep-your-kidneys-happy

https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2016/02/15/foods-for-kidney-health.aspx

https://imaginebetterhealth.org/healthy-tips-and-resources/8-ways-to-keep-your-kidneys-healthy

https://food.ndtv.com/health/how-to-keep-your-kidneys-healthy-1707050

https://www.webmd.com/kidney-stones/picture-of-the-kidneys


Solicita informatii suplimentare despre
"Tratarea rinichilor cu ajutorul plantelor"