Hepatita reprezintă inflamația ficatului, produsă de diferite tipuri de virusuri dintre care cele mai răspândite şi întâlnite sunt virsurile hepatice A, B și C.
Hepatita poate fi cauzată de multe medicamente și substanțe chimice, dar în majoritatea cazurilor, este produsă de un virus.
Hepatita A apare sporadic sau în epidemii și este transmisă, în principal, prin contactul cu fecalele persoanei infestate.
Hepatita B este transmisă prin sânge sau prin ustinsile medicale infectate, precum și prin contact sexual.
Hepatita C (cunoscută înainte ca hepatită non-A, non-B) are ca şi cale principală de transmitere transfuzia de sânge. In trecut, aproximativ 10% dintre persoanele care au primit transfuzii de sânge au dezvoltat hepatita C .
Alte cauze de hepatită virală includ virusurile hepatitei D, E și G, precum și Herpes simplex, citomegalovirus și virusul Epstein-Barr.
Abordarea naturala a hepatitei :
Creşterea nivelului de glutation: glutationul este o polipeptidă alcătuită din trei aminoacizi, respectiv L-cisteină, acidul L-glutamic și glicină, cunoscută sub denumirea de „mama tuturor antioxidanților” deoarece susține funcțiile vitale ale corpului, inclusiv detoxifierea hepatică. Ficatul folosește glutationul pentru a descompune şi elimina toxinele.
Astragalusul: este o plantă cu o istorie de întrebuninţare îndelungată în medicina tradiţională chineză, îndeosebi pentru funcţionarea optimă a sistemului imunitar şi pentru fortifierea funcţiilor hepatice.
Armurariul: silimarina reprenzintă substanta activă din acestă plantă care de a lungul timpului s-a constatat că inhibă activitatea virusului hepatic C prin efectul antiinflamator, antiviral şi imunomodulator.
Lemnul dulce: are proprietaţi antiinflamatorii, antioxidante și imunomodulatoare. Glicirizina, substanţa activă din lemnul dulce, este un saponin caruia i-au fost atribuite numeroase efecte farmacologice ( antivirale, antitumorale și hepatoprotectoare).
Goldenseal: rădăcina din această plantă conține substanțe care protejează ficatul și deţin acţiuni antimicrobiene. Un studiu efectuat a demonstrat că berberina posedă efecte hepatoprotectoare împotriva toxicității hepatice și că efectele sunt atât preventive, cât și curative.
Echinacea: a devenit una dintre cele mai căutate şi vândute plante medicinale, şi asta pentru că utilizarea regulată este benefică pentru susţinerea imunitaţii. Există studii consistente care sprijină ideea conform careia substanţele fitochimice din echinacea au capacitatea de a reduce infecțiile virale și tumorile. Echinacea conține un compus numit echinacein, care inhibă activitatea bacteriilor și virușilor, prevenind pătrunderea acestora în celulelor sănătoase.
Remediile si recomdarile au caracter informativ. Pentru obtinerea efectul dorit este indicat sa apelati la serviciile unui medic cu competenta in apifitoterapie sau a unui fitoterapeut calificat si certificat.
Pentru intrebari suplimentare si retete ( scheme ) de tratament personalizate va astept sa-mi scrieti pe adresa de email plantevindecatoare@gmail.com
Surse de informare:
http://doctormurray.com/health-conditions/hepatitis/
https://www.rainbow.coop/library/milk-thistle-silymarin-and-hepatitis-c/
https://translational-medicine.biomedcentral.com/articles/10.1186/1479-5876-9-112
https://www.brettelliott.com/detox-blog/ultimate-herbal-liver-detox-program
https://draxe.com/antiviral-herbs/