• Cu ce te pot ajuta?
  • Telefon (+40)766 750 201
  • contact@wellness-coach.ro
  • Str. Conac, Dumbravita, TM

Pierderea surplusului ponderal

Slabirea rapida

Slabirea rapida
23.02.2024

Slabirea rapida

Cresterea exagerata in greutate este o problema in primul rand emotionala, in al doilea rand alimentara si abia in al treilea rand, un dezechilibru la diferite nivele (hormonal, metabolic, mineral). Toate persoanele care se simt ranite, vulnerabile, neiubite dezvolta greutate in exces, ca o protectie fizica pentru o stare de disconfort emotional. Pe acest fond apare consumul excesiv de alimente, mai ales dulciuri si grasimi, precum si alimente rafinate si prelucrate. In acelasi timp, pot apare si dezechilibre metabolice sau hormonale, care accentueaza problema greutatii.

Pentru a pierde excesul ponderal este necesara o reglare a tuturor nivelelor cauzale (alimentatie, reechilibrare emotionala, reglare hormonala etc.).

Cauzele ingrasarii:

– mancatul pe fuga (infulecatul), fara mestecarea suficienta a hranei.

– lipsa tihnei la masa (mancatul in fata televizorului, calculatorului, in conditii de stres).

– consumul unei singure mese pe zi – stimuleaza retinerea grasimii ca sursa de depozit.

– consumul de alimente la ore tarzii (organismul stocheaza mai multe calorii in timpul somnului)

– asociere necorespunzatoare de alimente (carne+paine, cartofi+carne, carne+branza+oua)

– consumul de alimente procesate (lichide carbogazoase numite fraudulos sucuri, mezeluri, alimente prajite, dulciuri cu faina alba etc.), care sunt de fapt, non-alimente, privandu-ne corpul de vitamine si minerale.

– stresul (distresul) creste productia de cortizol, ceea ce induce o marire a apetitului si in plus favorizeaza depunerea excesului de grasime in zona abdominala.

– profesiile sedentare si lipsa activitatii fizice

– lipsa somnului stimuleaza secretia hormonului foamei, grelina, putand determina hiperfagia (manifestata prin infulecarea alimentelor, fara a fi masticate).

– problemele medicale: Deficienta hormonilor tiroidieni produce o scadere a ratei metabolice, ceea ce conduce la ingrasare.

– consumul anumitor medicamente: anticonceptionalele, corticosteroizi orali, medicamentatie diabetica, antipsihoticele.

Recomandari pentru obtinerea greutatii dorite:

– consumul unui pahar de apa calda sau ceai inainte de fiecare masa ( ceai verde, ceai de papadie, ceai de soc).

servirea mesei in tihna, mestecand hrana de circa 20 ori pana aceasta se transforma intr-o masa semilichida. In acest fel apare mai repede senzatia de satietate (mananci mai putin) si digestia se face corect.

– consumul a 4 mese pe zi: 3 principale si 1 gustare. Mancand  mai des veti simti foarte rar senzatia de foame. Infometarea sta la baza acceselor necontrolate de consum de alimente, care de multe ori sunt bogate in grasimi. Totusi este bine ca intre mese sa fie o pauza de 3 ore pt a da ragaz oranismului sa proceseze hrana consumata.

– consumati produse care contin carbohidrati complecși (cereale integrale, leguminoase) in prima parte a zilei, iar spre seara legume si proteine cu un continut de grasimi scazute (quinoua cu legume, branza slaba de vaca cu legume, legume la aburi, salate de legume cu branza de soia, etc.)

– consumati aproximativ 2l lichide (apa, ceai detoxifiant) pe zi.

– combinati corespunzator alimentele

– combaterea stresului cu ajutorul unor plante ( pasiflora, roinita, ashwagandha, ginseng, laanda).

– folosirea unor suplimente pe baza de enzime pt. a facilita digestia alimentelor ( ananas, papaya, anghinare).

– folositi alimente care stimuleaza metabolismul (legumele)

– conceperea unui program de exercitii fizice care sa combine efortul aerob (alergare, mers vioi, gimnastica) cu cel anaerob (de forta-exercitii cu greutati). Masa musculara dezvoltata creste consumul caloric.

– alegerea unui consilier in nutritie competent si mentinerea legaturii cu acesta pentru obtinerea rezultatelor dorite si evitarea influentei factorilor perturbatori (conveniente sociala, anturaj, ispite alimentare etc.)

Program de suplimente personalizat: sunt incantat sa te asist in conceperea unui plan nutritional si de suplimente personalizat care sa te ajuta in atingerea obiectivelor si dezideratelor propuse. Te astept sa ma contactezi pe adresa plantevindecatoare@gmail.com


Solicita informatii suplimentare despre
"Slabirea rapida"