• Cu ce te pot ajuta?
  • Telefon (+40)766 750 201
  • contact@wellness-coach.ro
  • Str. Conac, Dumbravita, TM

Plante pentru deparazitarea organismului

Scapa de parazitii intestinali

Scapa de parazitii intestinali
19.01.2025

Scapa de parazitii intestinali

Viermii intestinali sunt unul dintre principalele tipuri de paraziti ce pot fi gasiti in corpul uman. Parazitii sunt organisme ce se adapostesc in gazde vii unde se hranesc si se inmultesc putand provoca diferite probleme de sanatate, unele mai usoare, altele mai grave. Pentru a se multiplica, parazitii intestinali se hranesc atat cu substantele nutritive din alimentele consumate, cat si cu mucoasa zonei unde se stabilesc. Cu toate ca se pot stabili oriunde in corpul uman, intestinul constituie mediul ideal pentru dezvoltarea si multiplicarea parazitilor.


Tipuri de paraziti:

- Oxiurii: contaminarea are loc pe cale digestiva, adesea prin autoinfestare si poate surveni la mai multi membri ai aceleiasi familii sau la nivelul unei intregi comunitati.

- Limbricii ( ascaris): adultii traiesc, in principal, in intestinul subtire al omului. In unele cazuri, acestia pot migra din intestinul subtire in intestinul gros, in caile biliare, in vezica biliară, in pancreas si in alte organe interne. Sursa de infestare o reprezinta consumul de alimente contaminate, in special legume, fructe si zarzavaturi nespalate, prin apa si prin luarea oualor cu degetele, direct de pe sol. 

- Giardia (Lambliaza): denumirea „Giardia” provine de la biologul francez Alfred Mathieu Giard (1846–1908), iar termenul de „lamblia” de la medicul ceh Vilem Dusan Lambl (1824 – 1895). Giardia este un gen de protozoare flagelate care traiesc in intestinul subtire al omului si al animalelor. Odata ce a ajuns in intestin, se ataseaza de mucoasa intestinala, careia ii modifica functia normala si intra in competitie pentru nutrientii importanti.


Plante cu efect de combatere a parazitilor intestinali:

- Extratul din coaja de nuca neagra: este foarte apreciat datorita actiunii benefice si eficiente a substantelor naturale care intra in compozitia sa precum polifenoli, juglon, vitamina C. Juglonul este cea mai importanta substanta activa a nucului negru care normalizeaza activitatea intestinului si este eficienta impotriva bacteriilorfungilor si helmintilor. Inca din antichitate Hipocrate il folosea pentru eliminarea viermilor intestinali. 

- Pelinul:  are o traditie bogata de utilizare in tara noastra, fiind utilizat inca din vechime, pentru proprietatile sale digestive si de stimulare a poftei de mancare. In plus, cele mai comune proprietati terapeutice sunt: efectul vermifug si antihelmintic, laxativa si antiinflamatoare.

- Cuisoarele: contin un compus denumit eugenol, responsabil de beneficiile aduse precum favorizarea digestiei (prin stimularea secretiilor gastro-intestinale), inhibarea proceselor fermentative din intestin si reabsorbtia gazelor formate, au proprietati antibiotice, antivirale si antifungice.

- Vetricele: aceasta planta este foarte toxica pentru parazitii interni, de fapt de secole intregi este prescrisa de catre fitoterapeuti contra limbricilor si viermilor intestinali. Strabunicii nostri au folosit-o ca insecticid, vermifug, febrifug, remediu antiinfectios datorita substantelor active continute.

- Gentiana: exista unele dovezi ca gentiana poate stimula secretia de enzime in intestinul subtire si poate creste secretia gastrica, ceea ce faciliteaza descompunerea alimentelor si absorbtia nutrientilor, stimularea poftei de mancare, imbunatatirea productiei de saliva prin stimularea papilelor gustative,  eliminarea parazitilor intestinali.

- Cimbrul: actiunea farmacodinamica se bazează in special pe timol si carvacrol, care pe langă actiunea antihelmintica au si actiune antimicrobiana si antifungica. Asigura aportul de nutrienti si substante bioactive necesa in procese inflamatorii, tulburări digestive functionale in special balonare, fermentatie intestinala, procese inflamatorii intestinale cauzate de virusuri, bacterii, paraziti, giardia, viermi intestinali (ascarizi, oxiuri).

- Prazul ( allium porrum): este o sursa bogata de antioxidanti, in special polifenoli si compusi ai sulfului. Prazul contine mucilagii care lubrefiaza peretii intestinali si faciliteaza eliminarea continutului tubului digestiv, fiind de un real folos in atonie digestiva, fermentatie intestinala, paraziti intestinali.

Alte plante eficiente sunt: Macesul, Tintaura, Iarba-mare, Semintele de Dovleac, Ceapa, Usturoiul si Leurda.


Schema ( reteta) de tratament pe baza de plante: sunt incantat sa te asist in redobandirea starii de sanatate, folosid remediile pe baza de plante. Pentru o formula de tratament personalizata te astept sa-mi scri pe adresa plantevindecatoare@gmail.com





 




 





Solicita informatii suplimentare despre
"Scapa de parazitii intestinali"