• Cu ce te pot ajuta?
  • Telefon (+40)766 750 201
  • contact@wellness-coach.ro
  • Str. Conac, Dumbravita, TM

Remedii naturiste pentru ficatul gras (...

Trateaza ficatul gras in mod natural

Trateaza ficatul gras in mod natural
23.02.2024

Trateaza ficatul gras in mod natural

Ficatul este cea mai mare glanda a corpului uman cu rol principal în metabolizarea mâncării ingerate şi detoxifierea organismului în urma digestiei prin eliminarea toxinelor. De cele mai multe ori, ficatul are nevoie de o mână (de plante) de ajutor pentru a functiona la capacitatea optimă. Mâncarea tot mai procesată, alcoolul, lipsa odihnei şi multi alţi factori duc la reducerea funţiei ficatului.

În termeni simpli, ficatul gras este un ficat ce prezintă depuneri de grăsime în ţesutul său (există o acumulare de acizi grași și trigliceride în celulele acestui organ). Acest lucru nu este alarmant, însă devine un factor de risc atunci când depozitele de grăsime depăşesc 5-10% din masa ficatului. Există doua tipuri de afecţiuni hepatice ale ficatului gras – cele legate de consumul de alcool şi celelalte, care au factori externi, fără a avea legătura cu alcoolul. Apare mai des la persoanele care suferă de obezitate, de diabet, sau consumă alcool în exces, însă poate apărea şi în urma unui abuz de medicamente, intoxicaţii cu substanţe chimice sau la persoanele care au colesterolul peste limitele normale. În stadii incipiente, boala nu prezintă simptome. Şi chiar dacă apar, sunt vagi, gen oboseală, durere în zona ficatului, lipsa poftei de mâncare, pierderi în greutate. Se descoperă doar în urma unor analize de sânge şi după o ecografie abdominală care arată, de obicei, un ficat mărit.

Ficatul gras poate provoca reacții inflamatorii în corp și poate îngreuna digestia anumitor alimente. Din fericire, pe lângă practicarea unor obiceiuri sănătoase și respectarea recomandărilor medicului, poți apela și la anumite remedii naturale pentru ficatul gras.

Anghinarea: extractele de anghinare  au un volum mare de cercetări pentru a susţine beneficiile asupra sănătaţii hepatice şi digestive. Ele sunt, de asemenea, eficiente la reducerea nivelului de colesterol şi a trigliceridelor. Recent, cercetatorii au descoperit că extractele de anghinare au şi efecte protectoare asupra ficatului, chiar şi atunci când este prezentă inflamaţia ficatului şi poate susţine vindecarea.

Frunzele de măslin: scad colesterolul rau (LDL) si colesterolul total, cresc colesterolul bun (HDL), reduc tensiunea arteriala, ajuta la neutralizarea radicalilor liberi (efect antioxidant), avand un rol important în protejarea pereţilor vasculari. Aceste proprietaţi îi conferă eficienţa în tratarea bolilor coronariene, a hipertensiunii şi aterosclerozei.

Păpădia: funcţia principală depurativă şi detoxifiantă a sângelui şi ficatului asigură un tonus general al organismului. La nivelul sângelui acţionează şi ca hipoglicemiant şi hipocolesterolemiant. În afecţiunile digestive are proprietăţi coleretice şi colagoge (favorizând evacuarea bilei), astringente, hipoacidifiante, alcalinizante, laxative, stomahice, antiputride, stimulente ale secreţiei pancreatice, decongestive, antibiotice, mineralizante, aperitive şi tonic amare.

Lecitina: ajută la o mai bună metabolizare a grăsimilor şi la reducerea colesterolului. In plus, contribuie la reducerea presiunii sanguine, la digestia grăsimilor şi folosirea grăsimilor în organism să fie optimă. Împiedică depunerea exesului de grăsimi la nivelul ficatului.

Cruciferele: legume crucifere, cum ar fi varza de Bruxelles, broccoli şi muştar sunt cunoscute pentru conținutul lor ridicat de fibre și gust aparte. Ele sunt bogate în compuși vegetali benefici. Studiile efectuate pe animale au demonstrat că varza de Bruxelles și broccoli germina cresc  enzimele de detoxifiere și protejează ficatul de daune. Un studiu întreprins la nivelul celulelor hepatice  a demonstrate faptul că acest efect a rămas chiar şi atunci când varza de Bruxelles a fost fiertă.

Papaya: medicina tradițională chineză folosește semințe de papaya de secole pentru a îmbunătăți funcțiile vitale ale ficatului prin eliminarea eficientă a toxinelor dăunătoare. S-a raportat că este chiar benefic pentru persoanele care suferă de ficat gras (ciroză hepatică). Mănâncă o lingură de seminţe de papaya în fiecare zi  pentru detoxifierea ficatului.

Ceaiul verde: studiile de specialitate susţin faptul că ceaiul verde poate ajuta la interferenţa absorbţiei de grăsime, dar rezultatele încă nu sunt concludente. Cercetătorii studiază dacă ceaiul verde poate reduce depozitarea grăsimilor în ficat şi poate îmbunătăţi funcţia hepatică, însă un lucru este sigur – ceaiul verde posedă multe beneficii, de la scăderea colesterolului la un somn sănătos.

Remediile si recomdarile au caracter informativ. Pentru obtinerea efectul dorit este indicat sa apelati la serviciile unui medic cu competenta in apifitoterapie sau a unui fitoterapeut calificat si certificat.

Pentru intrebari suplimentare si retete ( scheme ) de tratament personalizate va astept sa-mi scrieti pe adresa de email plantevindecatoare@gmail.com


Surse de informare:

https://btonic.ro/blogs/articole/remedii-naturiste-pentru-ficat-gras-ldl-ridicat-bila-lenesa

https://dozadesanatate.ro/5-remedii-naturale-pentru-ficatul-gras/

https://fares.ro/ficatul-gras-cine-il-are-si-cum-se-trateaza/

https://www.pcfarm.ro/produs/4477/Anghinare-si-Frunze-de-maslin—Fares

https://ziarullumina.ro/societate/sanatate/papadia-vindecatoarea-ficatului-45749.html

http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/sanatate/cum-sa-ti-ajuti-ficatul-sa-functioneze-mai-bine-1152707

https://adevarul.ro/locale/timisoara/toata-lumea-stie-lecitina-memorie-putini-stiu-insa-gaseste-fac-suplimentele-1_5970b7e75ab6550cb85337d3/index.html

https://ozdorovchyyklub.icu/nutrit%CC%A6ie/11-foods-for-your-liver/

https://healthy-zone.ro/cum-sa-mancati-seminte-de-papaya-pentru-detoxifierea-ficatului-rinichilor-si-pentru-imbunatatirea-tractului-digestiv/

https://www.csid.ro/diet-sport/ficatul-gras-12-alimente-bune-17856633
Solicita informatii suplimentare despre
"Trateaza ficatul gras in mod natural"