• Cu ce te pot ajuta?
  • Telefon (+40)766 750 201
  • contact@wellness-coach.ro
  • Str. Conac, Dumbravita, TM

Stopeaza caderea parului pe cale natural...

Remedii impotriva caderii parului

Remedii impotriva caderii parului
23.02.2024

Remedii impotriva caderii parului

In medicina traditionala chineza sanatatea parului este data de un flux energetic bun si de o circulatie sanguina corespunzatoare care hraneste scalpul. Deficitul de sange si qi sunt adesea cauzate fie de o alimentatie dezechilibrata, fie de o asimilare slaba a substantelor nutritive. Energia devine stagnanta ca urmare a lipsei miscarii, stresului si  dezechilibrului hormonal. Conform medicinei traditionale chineze meridianele energetice ficat si rinichi influenteaza activitatea hormonala intr-o mare masura. Dezechilibrele hormonale sunt, de multe ori, cauza pierderii parului. O alta cauza importanta este toxicitatea sangelui, iar in acest sens mentinerea rinichilor si ficatului intr-o stare optima de functionare este esentiala. Medicul chinez Lin Xiao Yan: “ Parul va creste puternic si sanatos daca in organism sangele este in cantitati optime si daca acesta este curat si purificat, iar aceste lucruri pot fi atribuite sanatatii splinei si ficatului.” De asemenea medicul continua “ Functuionarea normala a rinichilor este importanta intrucat acestia inmagazineaza esenta vietii, iar cand enegia rinichilor este deficitara parul are tendinta de a-si pierde culoarea.”

In Medicina Ayurvedica pierderea parului este asociata cu sanatatea tesutului osos. O slabiciune la acest nivel se poate rasfrange asupra starii de sanatate a podoabei capilare. Dezechilibrul sau excesul de vata dosha se poate manifesta printr-o obstructionare a curgerii de substante nutritive spre zona scalpului, rezultand in par si scalp uscat, varfuri despicate si par subtire si devitalizat.

- Samponul: este extrem de important sa-ti recunosti tipul de par si sa alegi samponul in consecinta. De asemenea, va trebui sa-ti adaptezi frecventa de spalare a parului in functie de tipul de scalp. Spre exemplu, un scalp uscat, supus spalarii frecvente, poate duce la uscare excesiva. Pledeaza pentru variante organice, fara substante chimice adaugate.

- Balsamul: alegerea unui balsam de calitate poate face minuni pentru sanatatea parului, mai ales atunci cand acesta contine aminoacizi cu rol in repararea parului deteriorat si devitalizat, mentinandu-l in acelasi timp neted si matasos.

- Masajul: masarea scalupui stimuleaza circulatia sangelui spre radacina firului de par, aducand totodata si nutrientii necesari cresterii si regenerarii firului de par. Masajul se poate efectua ca atare sau cu anumite uleiuri si esente adecvate tipului de par. In acelasi timp, aceste manevre ajuta la detensionarea scalpului si reducerea nivelului de stres. In efectuarea masajului se pot folosi uleiurile de cocos, migdale sau masline, in care se adauga uleiuri esentiale de rozmarin, lavanda, trandafir sau iasomie. Aceasta aplicatie se poate lasa peste noapte sau 2 ore, dupa care se clateste parul cu un sampon din plante. Este bine ca acesta procedura sa fie efectuata de 2-3 ori pe saptamana.

- Perierea/ pieptanatul: este bines a fie efectuat in toate directiile: stanga la dreapta, dreapta la stanga, fata spre spate si spate spre fata. Se foloseste un pieptene/ perie de lemn sau material natural, evitand materialul sintetic, astfel preveindu-se electrizarea parului. De asemenea, este bine ca uscarea sa survina natural.

- Aloe vera: se poate aplica pe scalp si se efectueaza masaj. Are un efect racoritor si calmant, mai ales in cazul scalpui iritat, inrosit, care mananca sau cu bubite.

- Uleiul de rozmarin: promoveaza cresterea si indesirea firului de par prin stimularea metabolismului cellular de la acest nivel.

- Proteinele: aminoacizii din care sunt formate proteinele joaca un rol cheie in formarea keratinei, proteina care mentine integridatea radacinii firului de par. In acest sens se pledeaza pentru o dieta bogata in proteine de calitate supeioara care asigura aminoacizii esentiali, necesari cresterii si regenerarii firului de par ( carne slaba, branzeturi, lactate, seminte, boabe).

- Biotina ( Vitamina B 7): este necesara in sinteza grasimilor in organism, asigurand ciclul de viata al firului de par.

- Amla: este un fruct indian care abunda in vitamina C, necesara formarii colagenului. Amla intareste radacina firului de par, combate inflamatia din organism, radicalii liberi si sustine sanatatea scalpului.

- Polygonium Multiflorum ( Fo Ti) sau Troscotul Chinezesc: face parte din majoritatea formulelor de suplimente impotriva caderii parului destinate femeilor, dar nu numai. In medicina chineza Fo Ti este considerat o planta care tonifica sangele si ajuta la redobandirea podoabei capilare.

- Dong quai: este de asemenea un tonic al sangelui, care reda vitalitatea si stralucirea firului de par. In medicina chineza planta este folosita pentru stimularea circulatiei sangelui si sustinerea energiei rinichiilor.

- Ashwagandha: este cea mai intrebuintata planta medicinala din medicina ayurvedica pentru stoparea caderii parului si regnerarea acestuia, si asta intrucat actioneaza asupra productiei de cortisol din organism, in sensul relgarii excesului acestuia .

- Silica: este un macomineral care regleza nivelul hormonal in organism, respectiv balanta dintre testosterone si estrogeni. De asemenea este un mineral cu afintate pentru alte elemente, legandu-se de acestea si pe care le transporta la nivelul scalpului pe care-l hraneste.

- Brusturele: abunda in fitosteroli care se adreseaza scalpului iritat, stopand astfel caderea parului si regnerarea lui. Este un componet des intalnit in diferite sampoane dedicate stopari pierderii parului si scalpului cu probleme.

- Urzica vie: are proprietati antibacteriene importante si regleaza productia excesiva de DHT ( dehidrotestosteron) care este asociata, la unele persone, cu pierderi masive de par.

- Palmierul pitic: are un efect similar urzicii vii asupra activitatii hormonale, mentinand nivelurile optime de testosterone in organism. Subiectii care au urmat cure de 3-5 luni cu acest remediu au inregistrat, dupa o perioada de timp, o imbunatatire in regenerarea parului si intarirea acestuia. Palmierul pitic se poate folosi in combinatie cu alte plante, potentandu-si efectul asupra organismului. Este, de asemenea un leac de netagaduit pentru persoanele peste 50 ani, predispuse la cresterea in volum a prostatei.

- L-Lisina: este un aminoacid esential, gasit in cantitati importante la radacina firului de par. Stimuleaza totodata asimilare fierului si zincului in organism, 2 minerale indispensabile cresterii si regenerarii parului.

- L-Cisteina: este un aminoacid cu rezultate impresionante asupra gradului de hidratare a scalpului si prevenirea uscarii acestuia. Mentine, de asemenea, textura parului si ajuta la indesirea acestuia.


Sunt incantat sa te ajut la conceperea unui plan nutritional si de suplimente care sa-ti cresterea si indesirea firului de par conform proprilor doleante.

Pentru detalii te astept sa-mi scrii pe adresa de email plantevindecatoare@gmail.com


Surse de informare:

https://www.healthline.com/health/hair-loss-prevention#12

https://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/regrow-hair-naturally#the-bottom-line

https://www.femina.in/wellness/home-remedies/how-to-stop-hair-fall-and-tips-to-control-with-natural-home-remedies-60280.html

https://www.yinovacenter.com/blog/hair-loss-how-chinese-medicine-can-help/

https://www.euyansang.com/en_US/restoring-your-crowning-glory/eysgwhaircare1.html

https://www.fusionhealth.com.au/news/chinese-medicine/traditional-chinese-medicine-approach-hair-health

https://www.artofliving.org/in-en/ayurveda/therapies/ayurveda-hair-loss-remedies

https://www.mapi.com/ayurvedic-knowledge/ayurvedic-beauty/ayurvedic-anti-balding-tips.html

https://www.stylecraze.com/articles/10-effective-ayurvedic-tips-for-hair-growth/

https://draxe.com/beauty/hair-loss-remedies/

https://uk.oxfordbiolabs.com/blogs/news/silica-hair-supplement-hair-loss

https://www.naturallycurly.com/curlreading/hair-growth/these-are-the-top-10-herbs-for-hair-growSolicita informatii suplimentare despre
"Remedii impotriva caderii parului"