• Cu ce te pot ajuta?
  • Telefon (+40)766 750 201
  • contact@wellness-coach.ro
  • Str. Conac, Dumbravita, TM

Tratamentul natural al infectiilor urina...

Tratament natural pentru infectiile urin...

Tratament natural pentru infectiile urinare
23.02.2024

Tratament natural pentru infectiile urinare

Infecția tractului urinar este o invazie cu microorganisme care poate afecta orice parte a tractului urinar, respectiv rinichii, ureterul, vezica urinară sau uretra. Bacteriile nesănătoase din intestin sunt cele mai frecvente cauze ale infecţiilor urinare, dar ciupercile și virușii pot fi, de asemenea, responsabile. Cele două tulpini de bacteri,i Escherichia coli și Staphylococcus saprophyticus, sunt incriminate în aproximativ 80% din cazuri. 

Simptomele frecvente includ:

• senzația de arsură la în timpul urinării;

• eliminare frecventă;

• urină tulbure sau întunecată;• urină cu miros puternic;

• senzația de golire incompletă a vezicii;

• durere în zona pelvină. Femeile sunt mai predispuse la infecții ale tractului urinar decât bărbații, în parte datorită faptului că au uretra mai scurtă.

Recomandări:

– evitați îmbrăcămintea strâmtă;

– clătiți bine, după spălare, zonele intime;

– dezinfectați în mod regulat toaleta din locuința dvs. și evitați folosirea toaletelor publice, fără a pune pe scaun  hârtie igienică;

– purtați lenjerie confortabilă, confecționată din țesătură naturală , care permite circulația aerului  și nu împiedică circulația sângelui. Materialele sintetice cresc umiditatea și temperatura în zona intimă, contribuind la colonizarea cu bacterii dăunătoare;

– utilizați numai produse de igiena corporală naturale pentru a vă menține echilibrul Ph-ului. Acestea sunt formulate pentru a împrospăta zonele intime, curăță ușor şi calmează, fără să îndepărteze uleiurilor naturale de la nivelul pielii. Utilizarea gelului intim corespunzător este importantă deoarece  săpunurile obtinute pe bază chimică ( din substanţe chimice) predispun la distrugerea bacteriilor bune ( benefice, prielnice), modifică pH-ul  și pot duce la infecții.

Remedii naturale:

 – beți multe lichide: apa potabilă sau lichidele, consumate pe parcursul zilei, vă ajută să eliminați bacteriile din sistemul renal.

– refaceti-vă rezervele de vitamina C: contribuie la cresterea aciditătii urinei, inhibă creșterea E. Coli și îmbunătățește  imunitatea. Cercetatorii au descoperit ca tratamentul cu vitamina C pe o perioada de trei luni a dus la reducerea infectiilor urinare, îmbunătăţind starea de sănătate a femeilor însărcinate.

– uleiul de cuisoare: are activitate antimicrobiană, antifungică și antivirală. Un alt avantaj al cuişoarelor il constituie proprietăţiile antiinflamatorii,  uşurând durerea și promovând vindecarea. Tratamentul cu ulei de cuişoare se poate urma o perioadă de 2 săptămâni.

– ulei de smirnă: are proprietăți antibacteriene, antifungice și antiparazitare. Din punct de vedere istoric, a fost utilizat pentru tratarea rănilor și prevenirea infecțiilor. Acesta poate fi aplicat local, ca şi compresă caldă sau rece, sau se poate masa pe piele. Acordaţi atenţie sporită atunci când utilizați smirna intern, asigurându-vă că utilizați un produs curat, de înaltă calitate și urmaţi cura internă la îndrumarea medicului sau terapeutului.

– ulei de oregano: poate fi utilizat ca o variantă de remediu alternativ cu efect antibacterian, grăbind procesului de vindecare și este un mijloc eficient de prevenire a dezvoltării tulpinilor rezistente la antibiotice. Beneficiile uleiului de oregano pot fi superioare antibioticelor de natură chimică, eliberate pe baza de prescripţie medicală, oregano neprovoacând rezistență la antibiotice și nefiind  grevat de efecte secundare .

– condumaţi hrean: aceasta leguma picantă şi iute conţine un compus natural numit izotiocianat de alil (AITC), care are efecte antimicrobiene puternice.

– mestecați semințe de țelină: funcţioneză ca şi diuretic, asemănător cu patrunjelul, și crește producția de urină.

– merişoarele: sunt printre cele mai studiate fructe din punct de vedere stiintific, iar cercetarile anterioare susţin şi argumentează utilitatea lor împotriva bacteriilor care provoacă (UTI).

– afinele: fac parte din familia fructelor de pădure şi constituie un remediu eficient pentru tratarea infecţiilor urinare. La fel ca şi merisoarele, afinele pot influenţa în mod negativ bacteriile care se atașează şi aderă la tractul urinar.

– sucul de pătrunjel: este un leac deosebit de nutritiv, având efect diuretic, care  crește frecvența și cantitatea de urină. Acest lucru poate ajuta la eliminarea rapidă a bacteriilor din rinichi, făcând antibioticele și mai eficiente. Dacă nu vă place gustul de pătrunjel , îl puteți amesteca într-un smoothie cu fructe puternic aromate, inclusiv merişoare sau afine, obţinând astfel cele mai bune rezultate.

 coada-calului: conține cantități mari de siliciu, potasiu, mangan, flavonoide și acizi fenolici. Coada calului este folosită atunci când te confrunţi cu dificultaţi de eliminare a urinei, însoțite de sânge și durere severă. Această plantă diuretică și astringentă este, de asemenea, eficientă în situaţia în care te confrunţi cu senzaţia de eliminare incompletă.

Gânduri de final:

– consumul de lichide în cantități mari poate reduce riscul de apariţie al infecţiilor, prin inducerea senzaţiei de uşurare mult mai frecventă, ceea ce vă ajută să eliminați bacteriile din tractul urinar.

- consumul de vitamina C poate reduce riscul de infecții urinare, făcând urina mai acidă, eliminând astfel bacteriile care cauzează infecții.

- afinele ar putea ajuta la reducerea riscului de infecții prin reducerea aderării bacteriilor pe suprafaţa tractului urinar.

    Sunt încântat să te asist în conceperea propriei formule terapeutice care să te ajute la creşterea sistemului imunitar, eliminarea infecţiei urinare şi redobândirea starii de bine. Pentru retete personalizate, te astept sa-mi scrii pe adresa de email plantevindecatoare@gmail.com


Surse de documentare:

https://www.healthline.com/nutrition/uti-home-remedies

https://www.aroma.bg/en/beauty/how-to/how-to-maintain-a-proper-intimate-hygiene-87

https://draxe.com/home-remedies-for-uti/

https://articles.mercola.com/home-remedies-for-uti.aspx)

https://www.healthzippy.com/uti-home-remedies/

https://www.healthline.com/health/kidney-infection-home-remedies#home-remedies

http://www.herbalwisdominstitute.com/blog/herbs-for-urinary-tract-infections

Solicita informatii suplimentare despre
"Tratament natural pentru infectiile urinare"